Recenzii

Cărțile lunii februarie

După un ianuarie plin de lecturi faine, februarie m-a cadorisit cu un ditamai reading slump. Am așteptat cu sufletul la gură lansarea ”The teacher”. Și m-am enervat atât de rău după ce am citit-o că nu am mai pus mâna pe Kindle vreo două săptămâni.

Februarie se încheie cu trei cărți citite.

The Teacher – Freida McFadden

Gen- Thriller/Crime

Rating personal – ⭐

Sumar și impresii

Despre ”The teacher” am mai povestit aici. Adaug o completare: este o carte care vrea să șocheze și reușește doar să… tortureze. Oh yay, relații nepotrivite dintre profesori și elevi.

De evitat.

When she returned – Lucinda Berry

Gen- Thriller/Crime

Rating personal – ⭐⭐⭐⭐

Sumar și impresii

”When she returned” m-a atras prin prisma subiectului. În urmă cu 11 ani, Kate Bennett dispare dintr-o parcare. Reapariția personajului după mai mult de un deceniu pune la încercare dinamica dintre soțul ei, fiica ei și … soția de rezervă. Aflăm ulterior că dispariția lui Kate a fost de fapt voluntară – s-a alăturat unui cult. Dar ce s-a întâmplat de fapt?

Cartea poate fi descrisă cu indulgență ca un thriller psihologic. Compensează în schimb printr-o prezentare fascinantă a felului în care un cult te poate atrage și ”programa”.

The baby monitor – Rosie Walker

Gen- Thriller/Crime

Rating personal – ⭐⭐⭐

Sumar și impresii

Idee faină, livrare așa și-așa.

Când Miriam revine cu fiul ei nou născut acasă, lucrurile par în sfârșit să se așeze. Are acum familia perfectă, cu doi copii și perspectiva unor ani frumoși în față. Imaginea se disipă rapid, în momentul în care Miriam aude în baby monitor o voce. ”Your mom doesn’t love you”.

Aflăm ulterior că la nașterea fiicei ei, Miriam a avut un episod psihotic. Acțiunile curente ale personajului fac cititorul să se întrebe dacă Miriam nu se îndreaptă din nou spre o cădere nervoasă. Ce este real și ce este iluzie?

Cartea ar fi putut fi bună. I-am dat doar trei stele pentru că tonul mi se pare naiv, iar finalul ușor forțat. Chiar și așa, rămâne o lectură bunicică.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest website foloseste cookies. Prin continuarea navigării îți exprimi acordul pentru politica de cookie-uri și de confidențialitate. Află mai mult.