Viața cu Linda

Excursie în lanul de lavandă

Vara nu a început prea grozav în materie de ”experiențe cu Linda”. Aveam planificat un road-trip în mai. S-a transformat într-un dezastru, cu doi copii terorizându-mi câinele în toate modurile posibile sub ochii impasibili ai mamei. Linda a răbdat, eu mi-am învățat lecția: unele chestii chiar nu trebuie experimentate.

O idee mai înțeleaptă, am schimbat abordarea. Toate ieșirile cu Linda vor avea în prin plan confortul câinelui. Ceea ce mă aduce la ziua de ieri.

Cochetam de mult cu ideea unei vizite într-un lan de lavandă. Sezonul este în toi, zona nu duce lipsă de oferte. În schimb, vremea a reușit cu succes să ne strice planurile, două week-end-uri la rând.

Locația

Ca niciodată, găsirea unei locații pet-friendly a fost extrem de ușoară. Cam toate câmpurile din zonă acceptă prezența câinilor.

O simplă căutare mi-a oferit numeroase opțiuni, de la Margina, la Zorani sau Vinga, toate relativ aproape. M-am bucurat să constat că încet dar sigur aceste evenimente devin tot mai complexe. Dacă în anii precedenți se desfășurau pe considerentul ”intrați, plătiți, pozați”, mai nou programele oferite pot acoperi lejer o zi. Brunch-uri în lavandă, concerte, ateliere pentru copii – opțiunile sunt variate și pe toate gusturile.

Ce a înclinat balanța către ”Lavanda de la țară”? Proximitatea, în primul rând. Sunt localizați în Fibiș, la aproximativ 30 km de oraș. Apoi, faptul că nu se percepe taxă de intrare. Nu în ultimul rând, lipsa unor evenimente de anvergură în week-end-ul cu pricina. Îmi doream o ieșire chill cu câinele. Și fix asta am primit.

Drumul

Linda e fan road-trips și îmi reconfirmă asta ori de câte ori are ocazia. Sare în mașină fără să fie rugată de două ori, acceptă centura și sforăie molcom indiferent de durata deplasării.

Drumul spre Fibiș nu a făcut excepție. Am pornit duminica, pe la prânz. Trafic lejer, în ciuda unor restricții de circulație în Giarmata. Noul ”membru al familiei”, Toty, se mișcă elegant printre dealuri și mă impresionează din nou. Este mașina perfectă, o îmbinare superbă de confort, siguranță și consum mic.

Ajungem relaxate după un drum fain, fără evenimente.

Cu câinele în lanul de lavandă

Ne întâlnim cu niște prieteni. Linda încearcă fără prea mult succes să îl curteze pe Pixel. Pixel o respinge 💔. Se aude un zgomot vag de inimă frântă. Aia e Gonghi, next time, next dog. Apoi Linda descoperă lavanda și amintirea amorului ei neîmpărtășit dispare într-un nor mov.

Veci n-aș fi anticipat cât de mult poate să îi placă unui câine lavanda. În general, la evenimente de acest gen, Linda este o mică divă, mai preocupată să seducă oameni decât să admire flori. Ei, tura asta a fost diferit. După ce s-a prins cam cum stă treaba, Linda s-a făcut stăpână pe niște tufe de lavandă și a refuzat să mai iasă de sub ele până aproape de momentul plecării. Și probabil pentru prima (și singura) dată în viața lui, (că)cățelul a ieșit din treaba asta mirosind chiar bine.

Organizarea

”Lavanda de la țară” s-a dovedit a fi exact ceea ce căutam. Un câmp micuț, cochet, dotat cu toate facilitățile necesare pentru a petrece câteva ore plăcute în aer liber.

Nu a lipsit nimic – de la tonete cu mâncare la un preț mai mult decât decent, la un stand Tucano cu cafea și limonadă cu lavandă. În plus, am apreciat prezența standurilor cu bijuterii hand-made și produse locale, precum și a decorului numai bun pentru o poză pe fundal mov.

Gazdele s-au comportat impecabil. Au întreținut o atmosferă relaxantă, unde participanții, indiferent de numărul de picioare, s-au putut relaxa fără restricții. Am asistat în treacăt la sedințe foto, save the date’s și picnicuri. Practic, un eveniment desfășurat sub motto-ul ”ne distrăm cu bun-simț”.

Cât ne-a costat toată povestea? Un buchet de lavandă 💐. În loc de taxă de intrare, ni s-a recomandat să cumpărăm ceva la plecare. Iar oferta a fost mai mult decât generoasă.

Cu ce am rămas? Un câine fericit, obosit și parfumat. Și promisiunea unei reîntâlniri. ”Lavandă de la țară” a intrat rapid în categoria locurilor unde vom reveni mereu cu plăcere. Abia așteptăm vara viitoare. 🙂

5 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest website foloseste cookies. Prin continuarea navigării îți exprimi acordul pentru politica de cookie-uri și de confidențialitate. Află mai mult.