Alergat

O lună de 2km/zi

Povesteam anul trecut cum Timișoara 21k m-a prins într-o formă teribilă. Articolul respectiv m-a salvat, de două ori. Prima dată, la publicare, când am decis să remediez situația. A doua oară, în decembrie anul trecut când mi-am dat seama, că, din nou, o iau în direcția greșită.

De la acea constatare s-a născut o idee:

Cum ar fi dacă aș alerga zilnic 2 km?

Am aflat 🙂 . Am alergat de Crăciun. Am fugit de petarde în dimineața zilei de 31.12. Am dat o tură printr-un oraș fantomă în 01.01, la 6 dimineața. Am alergat la minus două grade, am alergat pe ploaie. Când s-a decis vremea că e timpul să arate totuși a ianuarie, aveam deja un plan b: o bandă de alergare așezată frumos în living. Așa am alergat și pe ninsoare, și pe gheață.

Mai devreme în cursul zile de azi, aplicația de tracking mi-a semnalat finalul celor 30 de zile. Am zâmbit, și am setat-o la 60 de zile. Va urma probabil pragul de 90. Și tot așa.

Ce s-a schimbat în 30 de zile?

Cam… totul. Știam deja că alergatul este mană cerească. Dar până recent nu am înțeles la nivel mai profund cât de mult te poate ajuta o acțiune care ia, în medie, 15min/zi.

La 30 de zile distanță am:

  • Scăpat de cearcăne – cum, habar nu am și mi-e lene să caut studii pe temă. Cert este că m-am transformat din panda într-un om cu o față (aproape) normală
  • Devenit mult mai calmă – este extraordinar cât de mult contează să știi că ai un moment pentru tine, departe de telefon sau orice alte căi de comunicare. Un moment în care ești tu cu tine și gândurile tale.
  • Doborât vreo două recorduri personale de viteză și anduranță 😀
  • Sesizat schimbări la nivel de fizic. Practic, aceste 30 de zile de alergat au făcut ce nu au reușit 6 luni de sală. Mi se văd din nou mușchii, mă simt mai puternică, am un control mult mai bun asupra propriului corp.
  • Mi s-a redus semnificativ pofta de dulce.
  • Am ajuns să beau mult mai multă apă (ceea ce ar explica dispariția subită a cearcănelor)
  • Constatat o îmbunătățire în calitatea somnului

Și ultimul, dar și cel mai important punct:

  • Am ajuns să cunosc mult mai bine toți cățeii din cartier, fără o divă geloasă care să interfereze.

2km pe zi este încă un experiment în curs de desfășurare. Proba de foc va fi Timișoara 21k, unde sper să fac o impresie nițel mai bună ca anul trecut.

Cu acestea în minte, să avem un an cât mai activ 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest website foloseste cookies. Prin continuarea navigării îți exprimi acordul pentru politica de cookie-uri și de confidențialitate. Află mai mult.