Viața cu Linda

”Șezi!”

Când vine vorba despre dresajul canin, consistența este cheia. Practic, se ia un câine și i se repetă aceeași chestie constant, fără nicio excepție. La final, dresat va ieși… stăpânul :))

Unul din aspectele cu care lucrez cu Linda este oprirea la trecerile de pietoni. Dau comanda, cățelul se conformează mai mult sau mai puțin fericit. Așteptăm, ne asigurăm, trecem, ”șezi” din nou.

De când am început dresajul mai serios cu Linda, am repetat acest algoritm de câteva mii de ori.

Toate bune și frumoase, până în ziua în care mă trezesc că vreau să alerg. Fără câine. O iau pe traseul de plimbare, pe principiul că oricum cunosc toate gropile. Și ajungem la o trecere de pietoni.

Moment în care blonda, în haine fancy de alergare se trezește rostind, tare și cu convingere, ”șezi!”. Și se și oprește la comandă. De răspuns au răspuns vreo trei trecători confuzi. Mie îmi ia câteva secunde bune să îmi dau seama că sunt fără câine. E bine, dresajul funcționează :)).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest website foloseste cookies. Prin continuarea navigării îți exprimi acordul pentru politica de cookie-uri și de confidențialitate. Află mai mult.