Alergat,  Viața cu Linda

Tura licuricilor 2023

În 2018 participam pentru dată la Tura Licuricilor. Ca voluntar. Era pe vremea când alergam… doar când mă urmărea cineva :)). În 2018, acest sport încă mi se părea extrem de dificil. Mi-am făcut treaba, am admirat participanții. Nu știam atunci, dar evenimentul respectiv avea să planteze o idee. Poate, poate, cândva, voi alerga și eu.

Au trecut cinci ani. Am evoluat. Din SF, alergatul a devenit o constantă în viața mea. Iar în urmă cu două săptămâni, am participat, în sfârșit, la evenimentul care a ”pus roțile în mișcare”.

Organizarea

Spui ”Alergotura” și spui ”evenimente de excepție”. Efectiv, toate inițiativele acestor oameni sunt impecabil planificate, iar ca participant te trezești zâmbind. E pur și simplu prea fain.

Tura Licuricilor a continuat acest trend. Comunicarea – transparentă; repartizarea tricourilor s-a făcut rapid și eficient. Iar atmosfera a fost minunată. Se dorea a fi un eveniment relaxat, necompetitiv și exact asta a și fost.

Un alt aspect care mi-a plăcut a fost noua locație. În 2018 s-a alergat în Libertății. Fain, dar nu optim. Piatra cubică nu se împacă neapărat cu tălpile, iar un centru aglomerat impune mici provocări. Tura din acest an s-a ținut în Parcul Copiilor. Și a fost perfectă – suficient spațiu de zburdat și socializat, mult mai puține obstacole.

Cursa

Ouch! Noroc că a fost scurtă. La 10 seara erau 30 de grade. Aerul – abia respirabil.

Chiar și așa, m-am bucurat de traseu. A fost o alergare cozy, total lipsită de presiune, prin parcul întunecat, iluminat doar de alergători.

Câinele

A ieșit probabil cel mai câștigat din toată povestea. Cu zgarda luminoasă la gât, Linda a fost un licuric veritabil :P. Și a profitat din plin de atenția oferită de copii și adulți.

Pe partea de alergat, s-a lăsat cu mici frustrări. Spre rușinea mea, câinele mă bate la tonus și anduranță. Singură, ar fi ieșit prima. Cu mine în lesă, s-a văzut nevoită să alterneze sprint-uri cu mers mai vioi. Dar la final, s-a lăsat cu un câine sforăind în mașină. Iar asta îmi confirmă că a fost, în fond, o tură reușită. Mai venim 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest website foloseste cookies. Prin continuarea navigării îți exprimi acordul pentru politica de cookie-uri și de confidențialitate. Află mai mult.