Evenimente

MIB International

Ajung la concluzia ca a lenevi e o artă ce nu se învață tocmai ușor. Când îți petreci 3/4 din viață țopăind de colo-colo, mereu cu gândul la următorul proiect, să stai și să nu faci nimic ”productiv” devine sinonim cu ”irosire”. Dar din când în când o pauză e necesară. Și ce mod mai bun de a te relaxa decât a vedea un film?

Am avut un moment de ezitare înainte să accept invitația celor de la Cinema City de a vedea în avanpremieră ”MIB International”. Seria nu îmi era cunoscută, iar din trailer am înțeles prea puține. M-am dus totuși, mai mult pentru experiența IMAX. Iar filmul s-a dovedit a fi exact ce aveam nevoie: două ore relaxante, o acțiune liniară, presărată cu câteva glume bunicele.

De departe, punctul forte al filmului sunt efectele vizuale. În timp ce acțiunea a o înșiruire destul de reușită de stereotipuri (hot guy cu sechele, tipa tânără și deșteaptă ce promovează în timp record și salveză ziua), grafica e în măsură să impresioneze. MIB umanizează extratereștri și îi diversifică. Îi transformă în personaje profunde și accesibile, le atribuie vicii și umor. Iar prin ei, filmul primește o profunzime aparte.

Știți deja că sunt genul care caută nuanțe și mesaje subtile în cele mai comerciale producții. La MIB mi-a plăcut modul cum personajele principale interacționau cu alte specii, ignorând cu desăvârșire originea și aspectul lor. Pe tot parcursul acțiunii, diversitatea și acceptarea sunt lucruri de la sine înțelese, iar alianțele și dușmăniile nu se formeză pe criterii de rasă specie.

Indiferent că alegeți să priviți îl priviți ca pe o metaforă sau doar ca pe un film ușurel, MIB International merită văzut. Este un film drăguț și un pretext numai bun pentru a petrece câteva ore relexante departe de caniculă.

MIB International poate fi vizionat începând de mâine la cinematografele Cinema City din țară. Biletele pot fi achiziționate aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *