C'est la vie

De-ale părului (creț)

Azi a fost zi de tuns. În cazul meu asta înseamnă maxim 30 de minute petrecute cu o foarfecă în baie. Niște jazz în fundal pentru atmosferă. Și un client fericit la final.

Sunt 4 ani de când nu am mai călcat într-un coafor

4 ani de când de la ultima vizită la coafor. A fost o experiență ce m-a lăsat clocotind de nervi la unul din saloanele ”fancy” ale urbei și m-a convins să iau soarta părului meu în propriile mâini. Până acum cu rezultate mai mult decât satisfăcătoare.

Vă scutesc momentan de ranturi. Mă limitez la a spune că în România, a convinge pe cineva că ești ”creață & proud” are cam la fel de multe șanse de succes ca a convinge un câine să arate fotogenic într-o poză. În ambele cazuri se va lăsa cu fețe ciudate, pufnituri, mormăieli și un personaj care își impune voința ignorând total dorințele celuilalt. În majoritatea saloanelor din țară, poți să explici în cinci limbi, cu poze și grafice că vrei un tuns simplu, care să îți flateze părul. La finalul ședinței tot vei ieși cu o coamă întinsă cu peria care la primul contact cu aerul se transformă într-o dubioșenie amintind vag de un cuib de viespi.

Iar asta mă aduce la dilema de azi:

De ce e atât de greu să asculți de client? Și de ce încă nu ne-am obișnuit, ca prestatori de servicii, să spunem ”nu” atunci când dorințele clientului nu sunt compatibile cu cunoștințele sau viziunea noastră? Personal, încă nu am întâlnit un stylist care să îți zică verde în față ”nu vreau”, ”nu pot”, ”visezi cai pe verzi pe pereți”, ”cară-te de aici cu coama ta de oaie cu tot”. În schimb, am pierdut șirul sesiunilor care încep cu ”awww, tipul meu preferat de păr” și se termină invariabil cu mine evitând oglinzile o săptămână.

În momentul în care scriu această postare, grupul ”Curly girl Romania” numără 84 000 de membri

Un număr suficient de mare încât să justifice o nișă nouă și să tenteze niște antreprenori cu viziune. Investiție minimală, șanse de succes aproape sigure. Personal, aștept cu nerăbdare momentul când saloanele vor oferi și alternative mai… crețe.

Până atunci, las aici un mici survival kit pentru începători. Poza cu rezultatul final, în curând pe IG Stories 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *